Deelnemers

Deelnemende kunstenaars 2024 (wordt nog bijgewerkt)

Agnes van Eupen (NL)

Mijn interesse voorde natuur en de diversiteit van het landschap is ongetwijfeld beïnvloed doorhetprachtige gebiedwaar ik geboren ben (1945) en opgroeide: Nijmegen en omgeving, met de bossen en heuvels, de vennen, de Ooijpolder,de Waal en de Maas.

Toni Boot (NL)

De natuur met haar elementen staan centraal in de schilderijen van Toni Boot. In haar werk laat zij zich inspireren door deze elementen aarde, water, vuur, en lucht, maar ook door mens en dier en beelden die uit het onbewuste naar boven komen. 

Edmond Dubrunfaut (B)

Dubrunfaut (1920 -2007) richtte zich op de mens in zijn dagelijks leven, vaak ondergedompeld in liefde, verdriet of hoop. Dubrunfaut creëerde onder meer exclusieve wandkleden, keramische murals, tekeningen en schilderijen. 

Winny Paulus (NL)

Winny observeert en aanschouwt met enige verwondering de wereld om haar heen. Dit stelt haar in staat onverwachte sfeerbeelden te vormen, waarbij zij experimenteert met beeld en materiaal. Haar doeken zijn pakkend, realistisch en soms mysterieus.

Sergey Kolokolchikov (RU)

De “maniera” van Sergey Kolokolchikov is gracieus en elegant. Op zijn doeken ziet men niet alleen fruit en curieuze verzamelobjecten, maar het betreft hier ook een onderliggende erotische laag. De beste manier om zijn stijl te beschrijven is middels de term “fruitige erotiek”.

Lubi Lexa (DE)

Mijn cameratoestel en ik horen bij elkaar. Elke reis, elke wandeling levert opmerkelijke landschappen onverwachte situaties op, die ik op de meest expressieve manier probeer te vangen. Opvallend kan een kleur, form of structuur zijn. Er is zo veel te bewonderen.

Rosie Cartier (FR)

De passie voor grafiek van Rosie Cariter is terug te vinden in haar suite “Théières et Humeurs”, een grafiekmap met werken van één kunstenaar rond één thema. Het is een uniek en historisch overzicht van prenten, een echte “collector’s item”. Er zijn maar nog enkele exemplaren over.

Sergey Khorikov (RU)

De internationaal erkende Russische beeldhouwer Sergey Khorikov, wie ook vaak “Russian Rodin” genoemd wordt, gebruikt alleen traditionele instrumenten om zijn diepe filosofische ideeën in de vorm van sculpturen over te brengen en probeert de universele menselijke ervaring en gevoelens in het centrum van zijn artistieke creativiteit te plaatsen.

Janneke Rottier (NL)

Het Zeeuwse land vormt een bron van inspiratie. Een landschap dat het waard is om afgebeeld te worden. In vele onherhaalbare verschijningsvormen en wisselende gezichten. In haar schilderijen zijn nagenoeg lege landschappen te zien, schijnbaar onbeduidend waar niets gebeurt. Soms raadselachtig, vreemd en ontoegankelijk.

Aga Cela (DE/NL)

"I am often drawn to the representation of silence and of people who seem vulnerable including myself. An artist is not someone who has the strongest elbows, but rather someone who is the most sensitive.

While drawing I like to follow the movements of dancers or acrobatic performances."


Jan Teunissen (NL)

Schilderijen van Jan Teunissen – in olieverf op paneel – komen op ambachtelijke wijze tot stand. De werken zijn waarheidsgetrouw geschilderd, veelal in een klassieke, sfeervolle ambiance. Een moderne uitstraling wordt echter niet geschuwd. De kunstschilder brengt een grote verscheidenheid aan onderwerpen: stillevens, bloemen, portretten, dieren, en meer.

Leon Daemen (NL)

"Leon voelde zich verbonden

met die koning zonder macht.

Samen deelden zij de wonden

en gingen door de nacht.

Nu is het licht gekomen,

alle pijn voorgoed verzacht.

Leon mag bij Christus wonen

het is goed, het is volbracht."

In memorium.

Bron: Pejjerlandj

Valeriy Mironov (RU)

Wetenschappelijke kennis en universele ervaringen geven de kunstenaars niet alleen voordelen, maar tegelijkertijd ook enorme verantwoordelijkheid. De rivier van het culturele leven bestaat uit wisselende wateren van waardevolle prioriteiten. Het niveau van creatief uitdrukken moet liggen op hetzelfde niveau als hedendaagse kennis van het wereldbeeld.

Henny Lok (FR/NL)

Mijn figuratieve experimentele schilderijen zijn ontstaan, door een combinatie van olieverf, lijnolie en terpentine. Door mijn jarenlange ervaring met aquarelverf, heb ik dezelfde techniek op olieverf toegepast. Hierdoor ziet het werk er transparant uit, lijkt op aquarel, maar is het niet. Sinds 2008 ben ik aan het experimenteren met het palletmes, daardoor is de structuur wel dikker, maar het beeld geeft een impressionistische kijk op het geheel.

Vladimir Soerovtsev (RU)

De monumenten van een Russische beeldhouwer Vladimir Soerovtstev zijn in 21 verschillende landen te zien, ook in Nederland kan men zijn kunstwerk ‘Het Drenken’ (2001) met een hoogte van drie meter in de Kunst Openbare Ruimte in Lelystad bezichtigen. 

Europa Oritur

“De inspiratie ligt bij Jheronimus Bosch (ca. 1450- 1516), één van de oprichters van de Noordelijke Renaissance. We weten weinig over zijn leven, maar we kunnen wel de mysterieuze wereld van zijn schilderijen rijkelijk beleven. De wereld van Bosch zit vol unieke
dapperheid en heeft een complexe structuur van allegorische symbolen. Zijn meesterwerken drukken het middeleeuwse schema van het universum uit”

Tine Weissenbach (NL)

"Ik zoek naar rust en evenwicht op doek en papier. Mijn motto is: minder is meer. Mijn kunst is een experiment met materialen, composities en kleuren", verklaart de kunstenaar haar visie. De kunstwerken van Tine hebben ongetwijfeld een unieke en magische uitstraling bereikt door deskundig gebruik van moderne diepdruktechnieken, die zijn gebaseerd op middeleeuwse graveertechnieken.

Plattegrond 2024

 • Stand 1: Toni Boot, Lubi Lexa, Henny Lok
 • Stand 2: Agnes van Eupen, Winny Paulus
 • Stand 3: Aga Cela, Leon Daemen, Sergey Kolokolchikov 
 • Stand 4: Sergey Khorikov, Jan Teunissen, Europa  Oritur
 • Stand 5: Edmond Dubrunfaut
 • Stand 6: Rosie Cartier, Tine Weissenbach
 • Stand 7:  Valery Mironov, Vladimir Soerovtsev
 • Stand 8: BienBon (Franse wijnen en delicatessen)
 • Stand 9: Workshop
 • Stand 10:  
 • Stand 11: 
 • Stand 12: Lubi Lexa
 • Stand 13: (solo-expositie)
 • Marmeren beelden in de beeldentuin: Marble Metaphysics